TRAFİK SİGORTASI

Zorunlu trafik sigortası, her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan ve hasar anında karşı tarafa verilebilecek bedeni ve maddi zararları güvence altına alan bir sigortadır.
Zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan araçlar trafiğe çıkamazlar. Bu sigorta çeşidi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerlidir. Zorunlu trafik sigortası yapıldığı aracın zararını karşılamaz, sadece zarar verdiği diğer aracın zararını karşılar. 

Zorunlu Trafik Sigortasını Yaptırmamanın Cezaları Nelerdir?

Zorunlu trafik sigortası olmayan ya da süresi sona ermiş araçlar görüldükleri yerde trafiğe çıkması engellenecek şekilde işlem yapılır (bağlanır). Her araç sahibi zorunlu trafik sigortasını yaptırmak ve sigorta süresi sona ermeden yeniletmekten sorumludur.
Zorunlu olan bu sigortayı yaptırmayanların araçları trafik şubelerinin otoparklarına alınır. Yani bir ceza ödeyerek yola devam etmek mümkün değildir. Araç anında trafikten men edilir. Bunun sonrasında aracı geri almak pek kolay değildir. Aracı almak için trafik sigortasının mutlaka yapılması gerekir. Aracın bulunduğu otoparka gidilerek görevli memurlara durum haber verilir. Belgenin tebliğ edilmesi şarttır. Bundan sonra da araç sigortasız olarak trafiğe çıktığı için para cezası ödenir. Aracın otoparkta kaldığı her gün için de otoparka ücret ödenmesi gerekmektedir. 

Zorunlu Trafik Sigortası Limitleri Nedir?

Zorunlu trafik sigortasındaki limitler trafik kazasında oluşacak zararın türüne göre değişir. Herhangi bir can kaybı olması durumunda ölenin yakınlarına verilmesi gereken miktar, yaralanma olması durumunda hastane masrafları için ödenecek miktardan farklıdır. Aynı şekilde sadece maddi hasar olması durumunda da ödenecek rakam farklılık gösterir. Böyle durumlarda ödenecek miktar her sene değişmekte ve böylece her sene ödenecek primlerde de değişiklik olmaktadır.

KASKO SİGORTASI

Kasko Sigortası nedir?

Kasko, otomobil sigortalarından bir tanesidir ve amacı, sigorta ettirene ait aracın uğrayacağı zararların karşılanmasını sağlamaktır. Herhangi bir motorlu kara taşıtının sigortalının iradesi dışında hasara uğraması, yanması, çalınması v.b. durumlarda, sigortalıya tazminat ödenmesini sağlamak için yapılır.
Kasko karşı araçtaki hasarı değil, sigortalıya ait araçtaki hasarı teminat altına alır. Araç kaskosigortasının amacı, sigorta ettirene ait motorlu aracın uğrayacağı zararları tazmin etmektir.

Bu nedenler trafik sigortası karşı tarafı ve üçüncü kişileri korurken, kasko sigortası aracınızı ve bütçenizi güvence altına alır. Kaza ve hasar durumlarında kasko sayesinde büyük maliyetlere katlanmak zorunda kalmazsınız.

Kasko Sigortası Kapsamı

Kasko isteğe bağlı bir sigorta türüdür. Aracın yanması, çalınması gibi standart teminatlar dışında sigortalının talebi doğrultusunda ek teminatlar ile sigorta kapsamı genişletilebilir. İhtiyacınız olan teminatlara göre kasko poliçenizi belirleyebilir, kapsamını siz seçebilirsiniz. Aynı zamanda sigorta şirketlerinin teminatları belirlediği kasko ürünlerini arasından ihtiyacınıza karşılık vereni rahatlıkla seçebilirsiniz. Poliçede aksi belirtilmediği sürece kasko sadece Türkiye sınırları içinde geçerlidir.

Kasko Sigortasında Başlangıç ve Bildirim Süreleri

Kasko sigortası ödemenin yapıldığı tarihte başlar. Eğer poliçe tutarı taksitle ödenecekse peşinatın ödendiği gün sigorta başlar. Kasko sigortasının başlangıcı ve bitişi taraflar arasında aksi kararlaştırılmadıkça, Türkiye sınırları içinde, Türkiye saati ile 12.00’de başlar ve bitim günü aynı saatte sona erer. Kasko sigortasında, sigorta ettiren araca zarar verici olayın yaşandığı günden itibaren 5 iş günü içinde rizikonun gerçekleştiğini sigortacıya bildirmekle yükümlüdür.
Rizikonun gerçekleşmesi halinde, sigortacı hasar ile ilgili belgelerin kendisine verilmesinden itibaren en geç 15 gün içerisinde hasar ve tazminat miktarını sigortalıya bildirmek zorundadır.

Kasko Sigortası ile İlgili Diğer İçerikler

• Kasko Sigortası Hangi Riskleri Kapsar?
Kasko sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu ihtiyacınıza uygun kasko teminatlarının seçilmesidir. Kasko sigortası çarpma, çarpılma, yanma ve çalınma ana teminatlarını içerir.

• Muafiyetli Kasko Nedir, Nasıl Uygulanır ve Avantajları Nelerdir?
Muafiyetli kasko, genellikle bütçesini aştığı için kasko yaptırmaktan vazgeçme aşamasında olan tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap vermektedir.

• Araç Kasko Sigortası Ne Demek?
Kasko sigortası, aracınızda belli risklerin gerçekleşmesi sonucu oluşabilecek zararların finansal olarak güvence altına alınmasıdır.

SAĞLIK SİGORTASI

Özel sağlık sigortası; sosyal güvenlik kurumunun sunduğu hizmetleri destekleyen, hastalıklar ve kazalar sonucu oluşacak sağlık giderlerini karşılayan kişilere özel bir sigorta türüdür.

Özel sağlık sigortası poliçesi, sınırları çizilen limitler doğrultusunda sigortalıyı korur. Özel sağlık sigortası poliçesinde en önemli unsur genel ve özel şartlardır. Genel ve özel şartlar dikkatlice incelenmeli ve kişiye en uygun poliçe seçilmelidir.

Özel sağlık sigortasının yaş sınırına uyan herkes kendisi ve aile için özel sağlık sigortası yaptırabilir, özel sağlık sigortasının avantajlarından yararlanabilir. Bu yaş sınırında yaygın olarak bilinen 18-65 yaş olsa da sigorta şirketlerine göre farklı uygulamalar söz konusudur. Günümüzde pek çok sigorta şirketi yeni doğan bebekler için de sağlık sigortası sunmaktadır.
Özel sağlık sigortası alan sigorta sahipleri, hem anlaşmalı sağlık kuruluşlarında hem de diledikleri hastenelerde tedavi olabilir. Sigorta şirketleri, sağlık sigortası poliçesinin limitlerine göre sigortalının yaşamış olduğu hastalık, kaza gibi olumsuz durumları karşılamayı üstlenmeyi kabul eder. Özel sağlık sigortası, yüksek maliyetli tedavi giderlerini karşılayarak sigorta sahiplerine en zor anlarında yardımcı olur.

Hem sigorta sahiplerine hem de özel sağlık sigortasına dahil edilmiş olan aile bireylerine 1 yıl boyunca güvence veren özel sağlık sigortasının avantajları bu kadarla da sınırlı değil.

Özel Sağlık Sigortası Yaptırmanın Kazandırdıkları

  • Yaşadığınız bir rahatsızlık ya da beklenmedik bir kaza sonucunda tedavi görmeniz gerektiğinde, çok az bir sigorta primi ile sahip olduğunuz özel sağlık sigortası devreye girer. Her türlü sağlık hizmetini 1 yıl boyunca ayağınıza getirir.
  • Tercih avantajını önünüze sererek, dilediğiniz doktor ya da sağlık kurumunda tedavi olmanızı sağlar.
  • Karşılamakta zorluk çekeceğiniz sağlık giderlerini rahatlıkla karşılamanız için size yardımcı olur.
  • Dilediğiniz özel sağlık kuruluşunun konforundan yararlanır, en kaliteli hizmeti alır ve kendinizi güvende hissedersiniz.
  • Almış olduğunuz özel sağlık sigortası teminatına bağlı olarak yurt içinde veya dünyanın her yerinde tedavinizi karşılayabilirsiniz.
  • Bunlara ek olarak kendiniz, eşiniz veya çocuklarınızın özel sağlık sigortası primlerini vergiden düşebilirsiniz. Böylece çok daha uygun özel sağlık sigortası fiyatları ile sağlığınızı güvence altına alırsınız.
  • Özellikle herhangi bir hastalık veya kaza durumunda değeri anlaşılan özel sağlık sigortanızı zaman kaybetmeden yaptırın. Çok daha uygun fiyatlarla kendinizin ve sevdiklerinizin tedavi masraflarını karşılayın.

DASK SİGORTASI

DASK Nedir?

DASK nedir sorusuna kısa bir açıklama yapmamız gerekirse, deprem sonrası oluşabilecek zararlara karşı yaptırılan bir sigortadır diyebiliriz. Ülkemizin deprem bölgesinde olmasının bir sonucu olarak deprem sigortası yaptırmak zorunlu hale getirilmiştir.

DASK, deprem ve deprem sonrasında meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının neden olabildiği maddi zararları, poliçede yazılan limitler çerçevesinde nakit şekilde karşılar. Binanız tamamen teminat altında olur. Binanın bir kısmı ya da tamamı zarar da görse zarar karşılanır ve ödeme yapılır.

DASK’ın Amacı Nedir?

DASK’ın amaçları şöyle sıralanabilir:

1) Bütün konutları depreme karşı, güvence altına almak,
2) Mali hasarların yükünü reasüre ederek, paylaşmak,
3) Devletin, deprem kaynaklı giderlerini azaltmak ve gelecekte oluşabilecek hasarlar için fon oluşturmak.
4) Ülkemizde sağlıklı yapılaşmaya katkı sağlamak.
5) Toplum genelinde, sigorta bilincinin gelişmesine katkı sağlamak.

Bu amaçlar hem devletin hem de yaşayanların ortak çıkarları ile örtüşmesi bakımından da ayrıca önemlidir.

Ülkemizin jeolojik, topoğrafik özellikleri ve iklim karakteristiği nedeniyle doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı görülmektedir. Bu bağlamda son 60 yıl içerisinde doğal afetlerin yol açtığı yapısal hasar istatistikleri dikkate alındığında, bu tür hasarın 2/3’ünün deprem nedeniyle meydana geldiği anlaşılmıştır. Bu durum da deprem sigortasının önemi açıkça ortaya çıkmaktadır. İhtiyacınıza göre edineceğiniz bir deprem poliçesi sayesinde devletin bütçe imkanlarıyla ilişkili olmaksızın ve maddi kayıpları derhal telafi eden somut bir güvenceye sahip olmanız mümkündür.

Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği açıktır. Güncel deprem haritaları incelendiğinde, topraklarımızın %96’sının farklı tehlike derecelerdeki deprem kuşaklarında olduğu görünmektedir. Nüfusun %98’i de bu bölgelerde yaşamaktadır. Zorunlu Deprem Sigortası yaşanacak olası bir deprem sonrası oluşacak hasarların telafisi için yasal bir zorunluluktan öte, yaşamsal bir zorunluluktur.

KONUT SİGORTASI

Konut sigortası, evinizi ve ailenizi koruma altına alan en önemli sigortadır. Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı amaçlayan bir sigorta çeşididir. Yeni gelen günün ne getireceği bilinmeyeceğinden konut sigortası yaşanabilecek risklere karşı size teminat altına alır.

Evinizin bir teminat altında olduğunu bilmek evden uzaklaştığınız her an size güvende hissettir. Aylık taksitler ile evinizi sigorta altına alabilirsiniz. Bu sigortalar yıllık olarak yapılır. Her sene yenilenebilir. Uzun süre aynı sigorta şirketinden konut sigortası yapıyorsanız ödemelerde indirimler de söz konusu olacaktır.

Evinizde yukarıda söz edilen herhangi bir hasarın gerçekleşmesi durumunda çoğunlukla eşyalar da zarar görecektir. Bu yüzden sigorta yaptırılırken konutların içindeki eşyalarla beraber sigorta kapsamına alınması gereklidir. Az bir maliyete daha katlanılarak eşyalar da güvence altına alınabilir.

Konut sigortası yaptırmak için illaki ev sahibi olmanız gerekmez, kiracı olunması durumunda da sadece eşya teminatı alınarak eşyalar güvence altına alınabilir.

İŞYERİ SİGORTASI

İş Yeri Paket Sigortası ile binanızın ve/veya muhteviyatınızın, iş yerinizdeki varlıklarınızın, iş yeriniz ile ilgili olarak sorumluluklarınızın ve işinizin devamlılığı ile ilgili olarak doğrudan ve dolaylı olarak üzerinize düşen birçok riske karşı iş yeriniz tek bir poliçe ile güvence altındadır.

İş Yeri Paket Sigortası Neleri Kapsar?

Ana Teminatlar

Yangın, Yıldırım, İnfilak

Fırtına

Dahili Su

Kara Taşıtları Çarpması

Hava Taşıtları Çarpması

Enkaz Kaldırma Masrafları (Toplam sigorta bedelinin % 4’ü ile)

Duman

Yer Kayması

Kar Ağırlığı

Grev, Lokavt, Kargaşalık, Halk Hareketleri, Kötü Niyetli Hareketler, Terör

Yangın Sorumluluk (Kiracı/Malik, Komşuluk)

Kiracının-Malikin Kira Kaybı

Alternatif İşyeri Masrafları

İşyeri Binasındaki Sabit Kıymetlerdeki Hırsızlık

Geçici Adres Nakli

İş Durması

Dolu

Temeller

İsteğe Bağlı Teminatlar

Deprem ve Yanardağ Püskürmesi

Deniz Taşıtları Çarpması

Sel-Su Baskını

Hırsızlık

Kasa Hırsızlık ( Yazar kasa Teminatı Dahil )

Reçete ve Küpür Hırsızlık

Cam Kırılması

Emniyeti Suistimal

Test Sürüşleri

Taşınan Para

Makine Kırılması (İlk Ateş Esası İle)

Soğutucu Cihazlarda Ürün Bozulması

Elektronik Cihaz  (İlk Ateş Esası İle)

Elektrik Hasarları

Fiziki Zararlar

Nakliye Emtia

Yeni Değer Klozu

3. Şahıs Mali Mesuliyet (Lift Kullanımı Dahil)

Mesleki Mesuliyet (Eczane Faaliyet Kolu İçin)

İşveren Mali Mesuliyet

Eksik Sigorta

Yeni Yatırımlar

İzolasyon Eksikliği

Arızi İnşaat İşleri

7/24 Yardım